Hur viktig är Yohio?

Yohio, kära lille vän försök att landa lite och ta inte dig själv på för stort allvar, det är inte sunt. Något sånt skulle det stå i mitt öppna brev till Yohio.

Yohio är en ung pojke som haft så stora framgångar i Japan att det stigit honom åt huvudet. Sånt är ju sällan bra för en ung människa som ännu inte hittat sig själv innan miljoner människor börjat dyrka en. Vi har sett det i princip alla fall med unga popstjärnor genom historien. Att vägra små barn autografer är ju jättekonstigt och inte så klädsamt, man bör om inget annat kunna tänka att det är mamm och pappa som betalar skivorna så man bör nog vara försiktig med strulet.

Men med det sagt är det viktigt att fokus inte tas ifrån det andra som kanske är ännu viktigare – hatet.

Vuxna människor blir så arga och upprörda över att några barn inte fått en autograf att de inte är säkra på om Yohio kan slutfölja sin turné – av säkerhetsskäl.

Det är mycket mer beklagligt. För att inte få en autograf av en popstjärna med hybris SPELAR INGEN STÖRRE ROLL. Det är för i helvete inte ens lite viktigt. Vad som är ännu viktigare är att vuxna männsikor och media slutar hetsa mot människor som gör något de inte gillar. Vad lär vi våra barn? Att det är inte okej med mobbing om det inte är så att personen är dum i huvudet då gör det ingenting.

När mobben härjar, med god hjälp från media, så finns det inga gränser längre. Folk blir rädda för att gå ut av rädsla för repisalier. Inte ens en Sverigedemokrat förtjänar det.

Yohio är ingen förebild, det är helt riktigt. Han skulle kunna vara en mycket god förebild men han är kanske inte redo för det riktigt. När man är barn gillar man Mora Träsk ena veckan och Yohio nästa, det går fort över med deras popstjärne-kärlekar. Gör nu inte det här till något större än vad det är, och en sak till Sluta hetsa så in i vassen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: