Down Memory Lane

På kort tid har det förflutna kommit på besök. Om 3 veckor kommer en gammal vän jag inte träffat på över tio år på besök. Sist vi träffades var vi båda singlar och hade världen som hem, nu har hon precis återvänt till Sverige med man och två barn, och jag har villa och volvo och sambo. Ingen vovve tyvärr.

Jag grävde i gamla lådor och hittade en massa kort som fick mig att vandra längs Memory Lane och fick för mig att lägga ut dem på facebook. Jag lägger inte annars ut så mycket bilder. Gör jag det brukar det vara för att gå emot hela dravlet med ”titta vad lyckad jag är”

Bilden var från mellanstadiet tror jag och taget i någons trädgård. Detta fick flera av mina gamla klasskamrater att reagera. Jag har inte kontakt med så många men de som såg den började prata om att träffas. Först tänkte jag att det vore roligt att gå ut och käka med några stycken. Att träffas 6 st runt en middag man närsomhelst kan lämna kändes fint. Men så pratades det om en reunion och då kändes det inte riktigt lika kul. Men nu var bollen i rullning och Fb-grupp skapad och jag som tycker det ska vara rätt sa att då ska alla som gick i vår klass bjudas in. Även de som flyttade i femman.

Märkligt nog är det flera jag fortfarande inte gillar. Eller hur ska jag säga, jag får fortfarande dåliga vibbar från dem.Jag ser helt enkelt inte fram emot att träffa dem. De där flickorna som alltid varit så söta och snygga att vilket beteende som helst har varit okej. De har kommit undan helt enkelt.

Det är så viktigt att vara lyckad. Exakt vad det är är något luddigt, jag vet bara att jag inte är det. Jag har inte det man får skryta om; barn, en lagom fin titel, prata om hur ointresserad man är av att göra karriär och ändå gör det för att ”de ville absolut ha mig”, man ska vara smal utan att vara fåfäng och rik utan att vara kapitalist.

Jag tycker själv att jag är lyckad. Det fanns massor av saker jag önskar att jag hade gjort. Varit duktigare i skolan, vetat vad jag ville bli vid 18-19 och börjat studera direkt. Rest runt i Afrika eller Sydamerika och kanske inte varit så rädd för ett brustet hjärta att jag omedvetet sagt nej till kärleken. Jag ville alltid vara betuttad redan vid första dejten.

Men hålla på och ångra när jag gjorde en massa annat istället, inte lika hipt idag men jag hade kul för det mesta.

Jag har en snedvriden självbild säger min bror. Kanske stämmer det jag vet inte. Jag vet bara att periodvis tar prestige kål på mig. Jag skulle kunna gå och vara superärlig men jag vet att det falska smilandet i slutändan ändå vinner. Så har det alltid varit.

Funderat mycket har jag. Vad är det egentligen som är problemet? Jag har kommit fram till följande;

De flesta människor lever linjärt. Dvs de går i skolan, träffas drömprinsen/prinsessan, flyttar ihop, skaffar barn, gifter sig, köper hus och stannar för evigt i sin hemstad. Linjärt fungerar även på dem som väljer att läsa vidare, de gör exakt samma sak de bara byter stad för ett ögonblick.

På samma vis kommunicerar de; De säger Grattis och de säger ”Kramis på dig och lycka till” De ger tomma ord men tillsynes vackra. De skojar aldrig om saker. Ett linjärt tänkande ett linjärt beteende en linjär kommunikation. Det är absolut inget fel i det.

Jag lever mer som en berg och dalbana, jag skojar om saker. Skulle vilja skoja om deras bebisfoton som ju i princip alltid är jättefina och galet gulliga, i termer som ”du den var inte vacker” eller ”vad är det där en gris” Ja jag vet dåliga exempel men håll till godo. Jag gör det aldrig för jag vet att budskapet skulle tolkas fel. Jag har levt huller om buller och jag minns de flesta jag hängt med men det är ett enda stort kaos av folk som jag måste fundera en stund över innan jag kommer ihåg i vilken epok i livet de hör hemma. Min kommunikation är inte linjär, mitt ”DEN var ju inte så söt alls” betyder såklart ”Herregud så bedårande!”

Jag vill att det ska vara på riktigt. Snacka inte en massa om du inte menar det.

Så även om jag gärna träffar några av mina gamla klasskamrater så hade det nog känts bättre med en middag för 6 i all sin enkelhet..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: